Gemakkelijk leven

The internet of things: systemen en apparaten verbonden met internet, die hierdoor eenvoudig met elkaar communiceren. Veel van deze toepassingen maken ons leven eenvoudiger, ook als we onderweg zijn.

Je thermostaat alvast hoger zetten als je op een koude dag richting huis rijdt, is ondertussen de gewoonste zaak van de wereld. Koelkasten die zelf bestellen zijn ook niet ver weg meer en bewakingscamera’s die automatisch een bekende of een inbreker herkennen en je eventueel waarschuwen, is voor velen al gesneden koek.

Eindeloos

Maar de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Steeds meer partijen bedenken toepassingen om het leven een stuk gemakkelijker te maken. Stel je staat in de file en er belt thuis iemand aan. Die iemand wordt door een webcam opgenomen en verschijnt vervolgens in je beeldscherm in de auto. Is het een bekende, kun je met een druk op de knop alvast open doen. En met een andere knop het koffiezetapparaat activeren, zodat als jij thuis bent, jullie meteen aan de koffie kunnen. Het kan zomaar werkelijkheid worden.

Kluis

Wat al werkelijkheid is, helaas nog even niet in Nederland maar volgend jaar waarschijnlijk wel, is een systeem van Volvo dat je auto omtovert in een kluis. Stel je bestelt iets via internet dat de volgende dag wordt afgeleverd. Maar je bent moeilijk bereikbaar in verband met werk. Dan stuur je een berichtje naar de koerier die vervolgens door het aanklikken van een link ziet waar jouw auto staat, een route krijgt en ter plekke je auto even open en dicht kan maken. Waarna jij weer een appje krijgt dat je pakketje is afgeleverd. Waar je ook bent. En staat je auto op een grote parkeerplaats, dan kan de koerier even de claxon laten klinken om de auto te vinden. Aan alles is gedacht.

Beveiligen

Het leven wordt op deze manier steeds eenvoudiger, waarbij natuurlijk altijd aandacht moet blijven voor veiligheid en privézaken. Daarom is het ook nu al van belang dat je even goed kijkt of alles wat in huis via internet verloopt, goed beveiligd is, onder andere met een stevig wachtwoord. Vooral je modem of router. Vraag desnoods een deskundige om je te helpen, want goede beveiliging is echt belangrijk. Maar dan kun je daarna ook volledig genieten van puur gemak.

 

Verkoper van Populierendreef 650
9

Goede vakkundige begeleiding waarbij persoonlijle aandacht hoog in het vaandel staat. Zeer professioneel maar toch zeer laagdrempelig waardoor het onderlinge contact als zeer plezierig is ervaren. Zeker een aanrader voor toekomstige (ver)kopers.

Verkoper van Prinses Beatrixlaan 308
10

De medewerkers van Dijkhuizen Garantiemakelaars zijn zeer kundig, vriendelijk en transparant in communicatie. Feedback betreffende bezichtigingen is zeer goed en snel en hun bereikbaarheid is ook erg goed. Ik heb niets dan positieve ervaringen met Dijkhuizen Garantiemakelaars en beveel hen dan ook bij een ieder die zijn/haar woning wil verkopen aan!

Anoniem
10

Dijkhuizen makelaardij heeft mij goed geïnformeerd. De informatie die ze verstrekken is duidelijk. Telefonische werd ik altijd netjes en uiterst vriendelijk te woord gestaan en geholpen. Ze ondernemen direct Katie. Ik had echt het idee van "klant is koning". Zeer zeker zou ik Dijkhuizen Makelaardij aanbevelen.

Lees meer
Terug
Recent bekeken