Bereid huis en tuin voor op de winterkou

En ja hoor. De eerste nachtvorst is een feit, de handschoenen en sjaals liggen weer paraat en de winterdekbedden zijn in de overtrek gestopt. Net zoals wijzelf willen je huis en tuin ook wat extra warmte en aandacht in verband met de naderende kou.

Bevroren leidingen

Bij vorst moeten er een paar alarmbellen gaan rinkelen: de watervoorziening buitenshuis is dan immers heel kwetsbaar. Kijk dus goed na of er geen waterleidingen of buizen in de gevarenzone liggen. Sluit buitenkranen af en breng indien nodig een extra laag isolatie aan op de bereikbare delen van waterleidingen. Bevroren leidingen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen zomaar barsten. Merk je niks van, totdat het gaat dooien.

Sneeuwvrij

Verder is het bij vorst van belang dat planten, vissen én tuinspullen die niet tegen vorst kunnen naar binnen worden gehaald. Nog een tipje: houdt het gras iets langer dan normaal. Dit beschermt dit groen tegen de kou. Gaat de vorst over in sneeuw, houd dan regelmatig schuurtjes, afdakjes en andere minder solide stellages sneeuwvrij om te voorkomen dat de sneeuwlaag te zwaar wordt. Controleer ook of er na de herfst geen bladeren meer in de dakgoot liggen. Dit voorkomt dat het regen- en eventueel smeltwater over de rand slaat en voor lekkages zorgt. 

Check op tijd

Binnen is het van belang om op tijd het warmwater- en verwarmingssysteem te checken op werking én op lekkages, hoe minimaal ook. In de winter zonder warmte zitten, is tenslotte geen fijn vooruitzicht. Laat bij twijfel een expert komen. Is er een open haard in het spel? Veeg dan op tijd de schoorsteen. Is dit niet gebeurd en er breekt een schoorsteenbrand uit, dan ben je vrijwel nooit verzekerd voor de schade. 

Luchten

Vergeet niet om, vanzelfsprekend alleen wanneer je thuis bent om inbraak te voorkomen, de ramen minimaal een half uurtje per dag open te zetten om de lucht te ventileren. Let ook op of eventuele ventilatieroosters hun werk doen om een beetje frisheid door het verder vaak gesloten interieur te jagen. Wel zo prettig.

 

 

 

 

Verkoper van Populierendreef 650
9

Goede vakkundige begeleiding waarbij persoonlijle aandacht hoog in het vaandel staat. Zeer professioneel maar toch zeer laagdrempelig waardoor het onderlinge contact als zeer plezierig is ervaren. Zeker een aanrader voor toekomstige (ver)kopers.

Verkoper van Prinses Beatrixlaan 308
10

De medewerkers van Dijkhuizen Garantiemakelaars zijn zeer kundig, vriendelijk en transparant in communicatie. Feedback betreffende bezichtigingen is zeer goed en snel en hun bereikbaarheid is ook erg goed. Ik heb niets dan positieve ervaringen met Dijkhuizen Garantiemakelaars en beveel hen dan ook bij een ieder die zijn/haar woning wil verkopen aan!

Anoniem
10

Dijkhuizen makelaardij heeft mij goed geïnformeerd. De informatie die ze verstrekken is duidelijk. Telefonische werd ik altijd netjes en uiterst vriendelijk te woord gestaan en geholpen. Ze ondernemen direct Katie. Ik had echt het idee van "klant is koning". Zeer zeker zou ik Dijkhuizen Makelaardij aanbevelen.

Lees meer
Terug
Recent bekeken