Maak je energielabel definitief

Sinds twee jaar is het verplicht om bij verkoop van je huis een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaren. Wie dit niet doet, riskeert een boete van maximaal 405 euro. Een flink bedrag en daarom voldoende motivatie om snel het te regelen.

Verplichting

Na twee jaar heeft bij lange na nog niet iedereen een definitief label aangevraagd. Bij de ingangsdatum van de verplichting heeft elk huis in Nederland een zogenaamd voorlopig label gekregen, gebaseerd op gegevens die toentertijd bekend waren. Welk label jouw huis heeft, kun je heel eenvoudig vinden op de website www.zoekuwenergielabel.nl van de overheid. Postcode en huisnummer volstaan om de zoektocht in werking te stellen.

Heeft jouw huis nog geen definitief label, dan staat dat hier vermeld en krijg je meteen een doorlink naar www.energielabel.nl/woningen, een website met informatie over het energielabel én een link naar de website waar je je voorlopige variant definitief kunt maken. Iets dat nu eigenlijk heel eenvoudig is en slechts een paar tientjes kost. In tegenstelling tot voor 2015, toen een energielabel aanvragen een stuk duurder was. Iets waardoor huiseigenaren toentertijd niet erg warm liepen voor de aanvraag.

Paar dingetjes

Om over te stappen naar een definitief label, hoef je maar een paar dingetjes te doen:

  • Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl
  • Log in met je DigiD-code
  • Controleer de bestaande gegevens van je woning controleren en pas deze aan als je ondertussen energiebesparende maatregelen hebben genomen
  • Bewijs dit vorige door het toevoegen van bewijsmateriaal, bijvoorbeeld foto’s of bonnetjes
  • Selecteer tot slot een deskundige die jouw gegeven beoordeelt en je uiteindelijk het label toestuurt. Dit kost een paar tientjes en de prijzen staan er per deskundige bij vermeld

Hoe beter je label (A is hoogst haalbare, G zit aan de onderkant van de prestatieladder), hoe interessanter je huis voor kopers is. Je voorkomt dus niet alleen een dikke boete. Vraag daarom zo snel mogelijk het definitieve label aan.

 

Verkoper van Populierendreef 650
9

Goede vakkundige begeleiding waarbij persoonlijle aandacht hoog in het vaandel staat. Zeer professioneel maar toch zeer laagdrempelig waardoor het onderlinge contact als zeer plezierig is ervaren. Zeker een aanrader voor toekomstige (ver)kopers.

Verkoper van Prinses Beatrixlaan 308
10

De medewerkers van Dijkhuizen Garantiemakelaars zijn zeer kundig, vriendelijk en transparant in communicatie. Feedback betreffende bezichtigingen is zeer goed en snel en hun bereikbaarheid is ook erg goed. Ik heb niets dan positieve ervaringen met Dijkhuizen Garantiemakelaars en beveel hen dan ook bij een ieder die zijn/haar woning wil verkopen aan!

Anoniem
10

Dijkhuizen makelaardij heeft mij goed geïnformeerd. De informatie die ze verstrekken is duidelijk. Telefonische werd ik altijd netjes en uiterst vriendelijk te woord gestaan en geholpen. Ze ondernemen direct Katie. Ik had echt het idee van "klant is koning". Zeer zeker zou ik Dijkhuizen Makelaardij aanbevelen.

Lees meer
Terug
Recent bekeken