Slim kopen met de Garantiemakelaar

Er zijn genoeg verhalen over huizenprijzen die de pan uit rijzen. Met name in die gebieden waar veel kandidaten voor één huis gaan en het hoogste bod wint. Maar ben je dan wel goed bezig? Krijg je waar voor je geld? Wij kijken graag met je mee.

Dubbele waakzaamheid

Als je gaat zoeken in een overspannen huizenmarkt, dan moet je extra voorzichtig zijn. Al helemaal als je op slag verliefd bent op een woning die meerdere mensen amoureus heeft gemaakt. Zodra gevoel gaat meespelen, is dubbele waakzaamheid geboden.

Hoop volk

Verhalen over te hoge biedingen of het afzien van het financiële beding, een bouwkundige keuring of opleverinspectie zijn een doorn in ons professionele oog. Uiteindelijk bepaalt de verkoper de voorwaarden en heeft deze aardig wat te bepalen als er een hoop volk vecht om zijn huisje, toch moet je je altijd blijven afvragen of je wel goed bezig bent. Daar willen wij als Garantiemakelaar graag een klankbord voor zijn.

Weggewimpeld

Stel je ziet af van het ‘financieringsbeding’ en je kunt uiteindelijk toch de hypotheek niet rond krijgen. Dan kan de verkoper zomaar een boete opeisen, vaak zo’n tien procent van de verkoopprijs. Een hoop geld dus. Of je betrekt je huis en ziet dan dat er technisch van alles mis is, wat jij weer gemist hebt omdat je de bouwtechnische keuring hebt weggewimpeld op verzoek van de verkoper. Ga er maar aan staan.

Gebreken

Wij kunnen niet voorkomen dat iemand valt voor een huis en bereid is hiervoor ver te gaan. Wat wij wel kunnen is bijvoorbeeld samen bekijken wat een huis waard is door onze kennis van de omgeving en soortgelijke huizen in te zetten. Wij weten of er eerder bijvoorbeeld verzakkingen in de buurt zijn voorgekomen of dat soortgelijke huizen kampen met verouderde elektrische- of verwarmingsinstallaties. Zaken die je dan in elk geval kunt voorleggen aan de verkoper. Deze heeft namelijk de plicht om gebreken te melden.

Onze diensten

Kortom, ook een huis kopen vraagt om specialismen. Kijk daarom voor een uitgebreid overzicht van onze diensten op onze website. Of loop gerust bij ons binnen voor een informatief gesprek.

 

Verkoper van Populierendreef 650
9

Goede vakkundige begeleiding waarbij persoonlijle aandacht hoog in het vaandel staat. Zeer professioneel maar toch zeer laagdrempelig waardoor het onderlinge contact als zeer plezierig is ervaren. Zeker een aanrader voor toekomstige (ver)kopers.

Verkoper van Prinses Beatrixlaan 308
10

De medewerkers van Dijkhuizen Garantiemakelaars zijn zeer kundig, vriendelijk en transparant in communicatie. Feedback betreffende bezichtigingen is zeer goed en snel en hun bereikbaarheid is ook erg goed. Ik heb niets dan positieve ervaringen met Dijkhuizen Garantiemakelaars en beveel hen dan ook bij een ieder die zijn/haar woning wil verkopen aan!

Anoniem
10

Dijkhuizen makelaardij heeft mij goed geïnformeerd. De informatie die ze verstrekken is duidelijk. Telefonische werd ik altijd netjes en uiterst vriendelijk te woord gestaan en geholpen. Ze ondernemen direct Katie. Ik had echt het idee van "klant is koning". Zeer zeker zou ik Dijkhuizen Makelaardij aanbevelen.

Lees meer
Terug
Recent bekeken