Mijn favorieten

Stap voor stap kopen

Aankoopmakelaar en de vier fases

Het aankopen van een woning bestaat bij Dijkhuizen Makelaars uit vier verschillende fases. 

  • Fase 1: Voorbereiding & zoeken
  • Fase 2: Bezichtigen & vergelijken
  • Fase 3: Onderzoek & onderhandelen
  • Fase 4: Overdracht & na de verkoop

Wij zullen deze vier aankoopfases hieronder in het kort aan je uitleggen.

 

Fase 1: Voorbereiden & zoeken

Ook hier geldt weer “een goede voorbereiding is het halve werk”. En die voorbereiding begint hier op kantoor onder het genot van een kopje koffie of thee. We inventariseren goed jullie woonwensen en bespreken wat de mogelijkheden zijn, maar ook de onmogelijkheden. Zodra het helemaal duidelijk is waar we ons op gaan richten, voeren wij jullie woonwensen in ons systeem zodat we kunnen zien wat er in jullie zoekgebied te koop staat én we kunnen jullie realtime op de hoogte kunnen houden van nieuwe passende woonobjecten, zodat je geen enkele woning mist. Tegenwoordig is het extreem belangrijk dat je duidelijkheid hebt in jouw financiële mogelijkheden. Het liefste wil je een woning kopen zonder het stellen van een financieel voorbehoud. Hierdoor heb je vaak een streepje voor op de concurrentie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kunnen we je in contact brengen met een hypotheekadviseur die dit voor je kan regelen.

 

Fase 2: Bezichtigen & vergelijken

Heb je één of meerdere woningen per mail ontvangen die je echt heel interessant vindt? Dan is het meestal zo dat je die het beste eerst zelf kunt bekijken. We bellen graag met de verkopend makelaar om te vragen naar de status van de woning en plannen graag een bezichtiging voor je in. 

Ben je na de bezichtiging helemaal verliefd geworden? Dan gaan we graag met je mee voor een tweede bezichtiging. Jouw aankoopmakelaar van Dijkhuizen kijkt nog eens kritisch naar de woning. Wat vindt je helemaal geweldig aan de woning? En wat vindt je wat minder aan de woning? We denken graag met je mee, maar kijken ook kritisch naar de onderhoudsstatus. In jouw enthousiasme kan je mogelijk iets over het hoofd gezien hebben dat op een later tijdstip veel geld kan kosten. Of wellicht is die woning toch minder praktisch dan je aanvankelijk had gedacht. We willen graag dat je heerlijk woont en dus heerlijk leeft en niet dat je een kat in de zak koopt.
 

Fase 3: Onderzoek & onderhandelen

Wanneer je daadwerkelijk interesse hebt in een huis, willen wij graag meer weten over de woning. Daarom voert jouw aankoopmakelaar van Dijkhuizen een uitgebreid onderzoek uit naar de woning en raadpleegt hij het kadaster en/of laat hij een bouwtechnische keuring uitvoeren. Hij vraagt ook alle relevante documentatie op bij de verkopend makelaar en controleert die natuurlijk ook. Als alles aan jouw en onze voorwaarde voldoet, kom je ontzettend dicht in de buurt van het kopen van een huis. Het enige wat er nog gedaan dient te worden is het onderhandelen. Jouw aankoopmakelaar heeft een realistische kijk op de vraagprijs. Door zijn ruime ervaring weet jouw aankoopmakelaar wat je het beste kunt doen.

 

Fase 4: Overdracht & na verkoop

Wanneer je jouw droomwoning hebt gekocht, richt jouw aankoopmakelaar zich op een correcte en vlotte afhandeling, zodat de oplevering, overdracht en de juridische afhandeling optimaal verlopen. De verkopend makelaar maakt doorgaans de koopovereenkomst en jouw makelaar controleert deze of alles er in staat wat is afgesproken. We houden alle belangrijke data in de gaten. Denk hierbij aan de deadline van het financieel voorbehoud, of de datum voor het stellen van de waarborgsom. Op de grote dag van de overdracht zelf, gaan we met je mee naar de eindinspectie. Hier controleren we of de woning in de staat is zoals is afgesproken en we noteren de meterstanden. Daarna is het naar de notaris en je kunt de sleutels van jouw nieuwe droomwoning in ontvangst nemen! Heb je hulp nodig met verhuizen? Dan hebben we een verhuisbus voor je klaar staan die je kunt lenen.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring